آموزش تشریفات رسمی
تیتر روزنامه های مهم دنیا
چالش خبر
قیمت لحظه ای طلا و دلار
بورس اوراق بهادار
۴ محرک بورس برای رکورد شکنی تاریخی :: سهام بلاگ

سهام بلاگ

اطلاعات مفید بورسی

سهام بلاگ

اطلاعات مفید بورسی

سهام بلاگ

اطلاعات اقتصادی-بورسی-قوانین و مقررات مبادلات سهام-اخبار مهم از بزرگان علم اقتصاد دنیا و کار آفرینان برتر

طبقه بندی موضوعی

۴ محرک بورس برای رکورد شکنی تاریخی

کارگزار
شاخص بورس تهران در نخستین روز معاملات هفتگی با جهش ۶۶۳ واحدی توانست پس از ۴۵ ماه وارد کانال ۸۶ هزار واحدی شود. مطابق انتظارات، گزارش‌های ۶ ماهه مناسب برخی گروه‌ها موجب افزایش اقبال خریداران سهام شد. به این ترتیب، نماگر بازار سهام تا اوج تاریخی خود حدود سه هزار واحد فاصله دارد. امری که برای تحقق آن چهار محرک می‌توانند موثر واقع شوند.

به گزارش اقتصادنیوز ، نخستین مساله، اعتمادسازی برای ورود پول‌های تازه به بازار سهام است؛ اعتمادی که یک وجه آن با نگاه به عملکرد مناسب شرکت‌ها کسب شده و روی دوم آن با رفع نگرانی‌ها از آینده برجام جلب خواهد شد. نوسانات بازار ارز محرک دیگری برای فتح قله تاریخی بورس تهران محسوب می‌شود.

با توجه به نزدیک شدن به فصل تقاضای ارز، اگر سرکوبی از سوی سیاست‌گذار در جهت غیرواقعی شدن نرخ دلار صورت نگیرد، می‌توان بهبود عملکرد شرکت‌های سهامی را انتظار داشت. عامل سوم به آینده بازار جهانی برمی‌گردد؛ جایی که روند شاخص دلار جهانی و سیاست‌های چین می‌توانند اثرگذار باشند.

اگر برآیند نیروها سطوح قیمتی فعلی را حفظ کنند، بهبود سودآوری شرکت‌های بورسی ادامه می‌یابد. در نهایت باید به روند نرخ سود در اقتصاد توجه داشت. اگر در بازار پول نیز مشابه بازار بدهی مسیر کاهشی نرخ سود محقق شود، ورود موجی از پول‌های جدید به بورس دور از انتظار نیست.
نگاهی به محرک‌های آتی بازار سرمایه

در این میان مهم‌ترین بحث برای بررسی روند آتی بازار شناسایی پول جدید و مسیر ورود این نقدینگی به بازار است. به عبارت دقیق‌تر بازار سهام در شرایط کنونی نیازمند ورود پول جدید برای ایجاد اطمینان خاطر و تداوم روند صعودی است. این موضوع به اعتماد سرمایه‌گذاران بستگی دارد و به‌ نظر می‌رسد بخشی از این اطمینان با گزارش‌های جدید ارسالی از سوی بنگاه‌های فعال در بازار جلب شده است. بخش دیگر از این اعتمادسازی در گرو بحث‌های سیاسی باقی مانده است که متاسفانه هنوز به‌طور کامل رفع نشده است.   به عبارت دقیق‌تر پول‌های جدید خارج از بازار سهام برای ورود به بورس نیازمند آرامش و اعتمادسازی بیشتر است. اتفاقات اخیر در فضای سیاست خارجی(حمایت کشورهای اروپایی از برجام)، پیام‌ها و تحلیل‌ها تا حد زیادی این آرامش را بازگردانده، اما باید منتظر ماند تا نتیجه دقیق موضوع مشخص شود. در این میان عوامل متعددی بر روند معاملات سهام اثرگذار است که در ادامه به بررسی آنها پرداخته می‌شود:

اعتماد‌سازی: بخشی از این موضوع می‌تواند به‌دنبال گزارش‌های مثبت  شش ماهه شرکت‌ها تحقق یابد. بخش دیگر نیز می‌تواند با تلطیف فضای سیاسی (با رفع نگرانی‌های برجامی) محقق شود.بازارهای جهانی: بازارهای جهانی و روند تغییر قیمت در این بازارها از محرک‌های آتی بازار سهام خواهد بود. در این میان همچنان تردید نسبت به تداوم رشد قیمت در این بازارها وجود دارد. این مساله به‌خصوص در جریان معاملات هفته گذشته این بازارها و با افزایش شاخص دلار در بازارهای جهانی دستخوش تغییر شد. افزایش شاخص دلار از ۳ جهت انجام شد که در صورت تداوم رشد بر قیمت کالاها فشار می‌آورد.

دو عامل سیاست‌های چین و شاخص دلار می‌تواند روند آتی این بازارها را تحت‌تاثیر قرار دهد. نرخ بهره آمریکا و تغییر رئیس فدرال رزرو؛ کاهش مالیات در آمریکا و همچنین کاهش نرخ ارزهای دیگر شاخص دلار را تقویت دهند. افزایش شاخص دلار نیز فشار روی قیمت‌های جهانی کالاها خواهد بود. چین به‌عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده و تولید‌کننده کامودیتی مدت‌ها است بر سیاست خود مبنی‌بر کنترل آلودگی تاکید داشته است. امری که قرار است با اعمال محدودیت‌هایی بر عرضه محصولاتی نظیر فولاد و آلومینیوم در زمستان عملی شود. اجرای عملی این سیاست در کنار تداوم تقاضای قدرتمند چینی‌ها می‌تواند سطوح مناسب قیمت فعلی کالاها را حفظ کند. مساله‌ای که اعتماد سرمایه‌گذاران برای ورود به بورس تهران را افزایش می‌دهد.

۱- احتمال افزایش نرخ بهره در آمریکا: در این راستا صورت ‌جلسه فدرال رزرو این موضوع را تایید می‌کند که احتمالا افزایش نرخ بهره تا پایان سال ۲۰۱۷ صورت گیرد. ضمن اینکه زمزمه‌های جایگزینی جنت یلن، رئیس فدرال رزرو آمریکا انتظارات از افزایش نرخ بهره را تقویت کرده است.

۲- برنامه ترامپ برای کاهش مالیات: کاهش نرخ مالیات نیز که از حدود ۸ ماه پیش با بحث «تورم ترامپی» مطرح شد، سیاست‌های آمریکا را به سمت افزایش تورم پیش می‌برد. در این میان اعلام چراغ سبز کاهش نرخ مالیاتی در هفته گذشته از سوی کنگره، باعث تقویت این موضوع شد. این امر نیز تقویت نرخ و شاخص دلار را به همراه خواهد داشت.

۳- تضعیف نسبی دیگر ارزها: در این میان کاهش نرخ یورو نیز در چند هفته اخیر رخ داده است که بیشتر ناشی از استقلال کاتالونیا از اسپانیا و تداوم سیاست‌های انبساطی پولی اتحادیه اروپا است. این موضوع نیز به افزایش شاخص دلار منجر می‌شود.

نرخ دلار: از سوی دیگر بازار ارز در پاییز با تقاضای فصلی مربوط به تقاضای سفر و تسویه حساب پایان سال میلادی همراه است. در این شرایط اگر سرکوب تقاضا صورت نگیرد و نرخ دلار واقعی متناسب با عرضه و تقاضای واقعی نوسان کند، می‌توان به بهبود عملکرد بخش مهمی از شرکت‌های بورسی امیدوار بود.نرخ سود: کاهش نرخ سود نیز از دیگر محرک‌های بازار قلمداد می‌شود؛ در حال حاضر به تدریج شاهد کاهش نرخ سود در بازار بدهی هستیم. به‌طوری‌که رصد نرخ سود «سخاب» در مقایسه با اواخر سال ۹۵، کاهش چشمگیری نشان می‌دهد. در حالی نرخ این اوراق در آن زمان در محدوده ۲۶ تا ۲۷ درصد در نوسان بود که اکنون به محدوده ۱۵ تا ۱۷ درصدی کاهش یافته است.  چنانچه روند مزبور در نرخ سپرده‌های بانکی نیز محقق شود، به تدریج شاهد انتقال نقدینگی از سمت بانک به بازار سرمایه خواهیم بود. این موضوع با توجه به اینکه نسبت P/ E برخی شرکت‌های فعال در بورس که در محدوده ۴ قرار دارد، بسیار جذاب خواهد بود. در صورت تحقق این محرک‌ها می‌توان انتظار برای رسیدن به قله تاریخی بورس یعنی محدوده ۸۹هزار و۵۰۰ واحد را داشت.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی