ایده های موفق سرمایه گذاری در بورس-1
- چهارشنبه, ۱۶ فروردين ۱۳۹۶، ۰۴:۱۸ ب.ظ
بنجامین گراهام-Benjamin Graham
گراهام یکی از معروفترین فعالان بورس در سالهای دهه 60 میلادی بود که علاوه بر نظریهپردازی با خریدهای خود توانست به عنوان یک بروکر موفق نام خود را در تاریخ بورس نیویورک ثبت کند. بنجامین گراهام در سال 1984 در انگلستان متولد شد. در یک سالگی همراه با خانواده به آمریکا مهاجرت کرد و در کودکی به دلیل فوت پدر فقر را تجربه کرد و از همان کودکی علاوه بر تحصیل به کار هم میپرداخت. او موفق شد در ادامه از دانشگاه کلمبیا بورسیه گرفته و در رشتههای فلسفه و ریاضیات تحصیل کند ولی گرایش او به بازار بورس از 20 سالگی هنگامی که در یکی از کارگزاریهای والاستریت مشغول به کار شد نمایان شد.
او در بسیاری از موارد پنهانی به مشتریان کارگزاری مشاوره میداد و همین باعث حسادتدیگر همکاران او شد و درنهایت از آنجا اخراج شد. ولی گراهام که به سرمایهگذاریهای خود بسیار مطمئن بود با سرمایه اندک به خرید سهام در بورس نیویورک ادامه داد و پس از مدت کوتاهی توانست میلیونها دلار از این راه کسب و نام خود را به عنوان یکی از معاملهگران مطرح والاستریت مطرح کند.
او در سال 1934 با انتشار کتاب تحلیل امنیت خود را به عنوان یکی از اقتصاددانان تحلیلگر بازار بورس مطرح کرد و پس از آن بیشتر به تحقیق و مطالعه در این زمینه پرداخت.
بسیاری از نظریههای او همچنان مورد توجه فعالان بورس در سرتاسر دنیاست و کتابهای او هم جزو کتابهای مقدس اقتصادی در زمینه سرمایهگذاری و تحلیل بورس به شمار میرود. از او به عنوان یکی از امیددهندگان اقتصادی به آمریکاییان در دوران پس از رکود جنگ جهانی دوم نام برده میشود. طرفداران او از روشهایی پیروی میکنند که به نام نظریه گراهام معروف است. در حال حاضر هم وارن بافت دومین ثروتمند برتر دنیا از همین روش برای تحلیل سهام استفاده میکند. نکات مهم روش گراهام عبارتند از:
1- هیچکس از آینده بازار مطلع نیست. پس ما به دنبال پیشبینی آینده نیستیم ما براساس رفتار کنونی بازار عمل میکنیم.
2- هر شرکت دارای دو ارزش دفتری و ارزش بازار است. ارزش دفتری حاصل تقسیم داراییها بر تعداد سهام و ارزش بازار نیز حاصل ضرب قیمت هر سهم در تعداد سهام است. اگر ارزش بازار شرکتی کمتر از ارزش دفتری آن باشد پس قیمت آن سهم پایین بوده و برای خرید مناسب است.
3-سهامی مناسب هستند که از نسبت قیمت/ارزش بازار نزدیک به 1 و P/E پایین برخوردار باشند.
4- فاصله ارزش دفتری با ارزش بازار شرکت، حاشیه اطمینان آن نام دارد که هرچقدر بیشتر باشد یعنی سرمایهگذار کمتر از نوسانات غیرمنطقی و بیدلیل بازار ضربه خواهد خورد.